Akwasi én KRO-NCRV stoppen per direct met X wegens ‘weerzinwekkende bagger’

Akwasi Slimste Mens

Akwasi (35), de befaamde rapper en grondlegger van Omroep Zwart, heeft besloten de stekker uit zijn aanwezigheid op het socialemediaplatform X te trekken, meldde hij nadat KRO-NCRV eerder deze week aankondigde de stekker uit hun deelname aan X te trekken. “Ik kap er ook mee. Tisleukgeweest. Volg mij en mijn avonturen vooral via IG op @akwasion. DOAG,” deelde Akwasi mede in een vastgezet bericht op zijn X-pagina.

Racistische reacties op Akwasi bij De Slimste Mens

De abrupte beslissing van KRO-NCRV om de stekker uit X te trekken kwam op maandag, direct na een golf van racistische reacties gericht op Akwasi’s betrokkenheid bij het populaire televisieprogramma De Slimste Mens. De omroep riep bovendien andere mediabedrijven op om eveneens afscheid te nemen van het gebruik van X.

Vaste kijkers van De Slimste Mens, de welbekende kennisquiz op NPO1, zijn op de hoogte van Akwasi’s huidige deelname aan het programma. Hoewel hij afgelopen avond de titel ‘de slimste’ mocht dragen, was het niet genoeg om de omroep KRO-NCRV te behoeden voor het stopzetten van hun betrokkenheid bij X.

Akwasi trending

De voornaamste reden voor dit drastische besluit ligt in het feit dat Akwasi dagelijks trending is, maar helaas niet vanwege positieve en aanmoedigende berichten over zijn quizdeelname. De omroep deelde het volgende mee:

“De constante stroom van negatieve reacties en de trending status van Akwasi, niet vanwege zijn intelligentie, maar eerder door controversiële uitlatingen, hebben ons doen besluiten om volledig afstand te nemen van X.”

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x