Ali B moet in juni voor de rechter komen en wordt nu ook verdacht van verkrachting in Marokko

Ali B

De langverwachte rechtszaak tegen rapper Ali B wegens verkrachting en aanranding van drie meerderjarige vrouwen zal naar verwachting op 12 en 13 juni 2024 plaatsvinden in de rechtbank van Haarlem, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Holland aangekondigd. De 42-jarige artiest wordt beschuldigd van misdrijven die zich tussen 2014 en 2018 zouden hebben voorgedaan in Heiloo, Amsterdam en zelfs in Marokko. Opmerkelijk genoeg is een van de incidenten gerelateerd aan The Voice of Holland.

Naast Ali B nog meer verdachten

Het onderzoek tegen mede-verdachte, voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen, heeft nog geen vastgestelde datum voor de rechtszaak. Het OM heeft echter het onderzoek naar Marco Borsato in verband met The Voice vanwege gebrek aan bewijs stopgezet. Niettemin loopt er nog steeds een zedenonderzoek tegen Borsato naar aanleiding van een aparte aangifte uit december 2021, die niets te maken heeft met het televisieprogramma.

Meerdere verkrachtingen

De zaak tegen Ali B werpt ook licht op nieuwe details over de beschuldigingen. In augustus 2018 zou er sprake zijn geweest van verkrachting in Heiloo, in mei 2018 van aanranding in Amsterdam, en in april 2014 van een tweede verkrachting in Marokko, waarbij de laatste beschuldiging gericht is aan zangeres Ellen ten Damme, volgens bronnen rondom het onderzoek. Opmerkelijk is dat het OM een vierde aangifte heeft geseponeerd, waarbij geen strafbaar feit is vastgesteld. Deze aangifte was ook gerelateerd aan The Voice of Holland.

Het is een complex juridisch landschap waarin Ali B zich bevindt, temidden van de bredere context van het onderzoek naar zedenfeiten rond The Voice of Holland, waarbij meerdere bekende figuren betrokken zijn. De inhoudelijke behandeling van de zaak belooft op 12 en 13 juni 2024 een belangrijk moment te worden in dit lopende juridische proces.

Ali B

Via: Reality.FBI

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x