Goede reden om eens te gaan kijken: 32-jarige Iris de Graaf nieuwe presentatrice NOS Journaal

Iris de Graaf NOS Journaal

Op 1 januari 2024 begint de inwerkperiode van Iris de Graaf als toevoeging aan het presentatieteam van het NOS Journaal. Voorheen bekend als de Ruslandcorrespondent van NOS, maakt de 32-jarige De Graaf de overstap naar haar nieuwe rol, waarin ze stopt met het verslaan van nieuws uit Rusland.

Van Rusland naar Hilversum: De loopbaan van Iris de Graaf

Sinds 2020 was Iris de Graaf het gezicht van de NOS in Moskou, maar haar correspondentenschap werd bemoeilijkt door de coronabeperkingen en culmineerde in haar terugtrekking in mei van het afgelopen jaar. Uit veiligheidsoverwegingen en vanwege de onmogelijkheid om effectief te werken, besloot de hoofdredactie van NOS Nieuws om haar terug te halen naar Hilversum. Sinds de zomer rapporteerde De Graaf over Rusland vanaf de redactie in Hilversum.

De Graaf startte haar carrière bij de NOS in 2016 als redacteur van NOS op 3, waarna ze haar vaardigheden verder ontwikkelde bij NOS Stories en de buitenlandredactie. Haar journalistieke kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, en in 2020 werd ze benoemd tot Ruslandcorrespondent.

Nieuwe rol, nieuwe uitdaging

In een verklaring benadrukte Iris de Graaf haar dankbaarheid voor de afgelopen jaren waarin ze verslag kon doen vanuit Rusland over historische gebeurtenissen. Haar enthousiasme voor de nieuwe rol als presentator van het NOS Journaal is duidelijk: “Dat ik nu in deze nieuwe rol Nederland mag blijven informeren over wat er allemaal in de wereld gebeurt, is een prachtige nieuwe stap in mijn carrière – juist in deze journalistiek uitdagende tijden.”

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x