Imperium staat op instorten: Peter Gillis ontslaat zijn eigen kinderen

Peter Gillis

Vakantieparkenmagnaat Peter Gillis heeft zijn kinderen, Mark, Ruud en Inge, uit het bestuur van zijn Belgische parken ontslagen. Dit nieuws komt naar voren uit documenten die onlangs zijn gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Peter Gillis is eigenaar van vijf naamloze vennootschappen en een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid in België. De reden achter het ontslag van zijn kinderen blijft vooralsnog onduidelijk.

Sluiting Vakantiepark Prinsenmeer

Recentelijk moest Peter zijn paradepaardje, Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer, sluiten omdat hij geen exploitatievergunning heeft verkregen. Dit komt na een Bibob-onderzoek, gericht op het voorkomen van misbruik van vergunningen voor criminele activiteiten, dat Gillis niet heeft doorstaan. Bovendien wordt illegale permanente bewoning geconstateerd op Prinsenmeer. Deze sluiting werpt een schaduw op Gillis’ imperium, waarvan nog eens zeven andere parken bedreigd zouden kunnen zijn. De vakantieparkhouder opereert niet alleen in Nederland, maar ook in België, waar zijn kinderen voorheen deel uitmaakten van het bestuur. Nu is Peter Gillis de enige verantwoordelijke voor de Belgische parken.

Imperium Peter Gillis staat op instorten

Het is een moeilijke tijd voor Gillis, die al geruime tijd onder toezicht staat van verschillende autoriteiten. Zijn imperium lijkt te wankelen door de negatieve uitkomst van de Bibob-toets en de daaropvolgende sluiting van Prinsenmeer. De redenen achter het ontslag van zijn kinderen uit het bestuur blijven vooralsnog onbekend, maar dit zou kunnen samenhangen met de behoefte om hen te ontzien of mogelijke onenigheid binnen de familie. De komende tijd zal meer duidelijkheid verschaffen over de situatie en de toekomst van het vakantieparkimperium van Peter Gillis.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x