Katja Schuurman gaat naakt en plaatst uit protest een video van haar tepels op Instagram

Onlangs onthulden zo’n 28 bekende Nederlandse persoonlijkheden hun kwetsbare kant door deel te nemen aan de fotoshoot voor het goede doel, vastgelegd door fotograaf Jasper Suyk. De beelden werden gebundeld in het inspirerende boek ‘Dear Future Me’, waarbij zelfs de gerenommeerde Katja Schuurman betrokken was.

Katja Schuurman komt met sterke boodschap

Via haar Instagram deelde Katja Schuurman recentelijk een blik achter de schermen van haar deelname aan Dear Future Me. De actrice plaatste vraagtekens bij de eeuwenoude normen die vrouwenborsten nog steeds als taboe beschouwen. Ze benadrukte het belang van het tonen van echtheid en deelde beelden zonder haar ‘masker’, zonder enige terughoudendheid, zelfs zonder bh.

In een krachtige boodschap verklaarde Katja: “We tonen vaak onze sterke, vrolijke kant aan de wereld, het masker dat lacht, stoer lijkt en alles alleen lijkt te kunnen. Maar omdat velen dit doen, gaan we bijna geloven dat anderen echt zo zijn, terwijl jij de enige bent die niet voldoet aan dat beeld. Daarom deze beelden zonder masker, zodat je zeker weet dat we in essentie allemaal hetzelfde zijn en met elkaar verbonden. In liefde en mededogen, laten we de wereld mooier maken.”

Een pleidooi voor authenticiteit en gelijke zichtbaarheid

Katja’s betoog ging verder, waarbij ze de absurditeit benadrukte dat de maatschappij gruwelijke beelden lijkt te accepteren, terwijl vrouwenborsten nog steeds als ontoelaatbaar worden beschouwd. In haar visie op een betere wereld pleit ze voor het doorbreken van deze ongelijke normen en het omarmen van authentieke representatie. Ze deelde intieme momenten uit de fotoshoot van Dear Future Me, waarin ze de boodschap van Jasper Suyk ondersteunt: een eerbetoon aan het vrouwelijk lichaam en de bijbehorende mentale reis.

In een tijd waarin Instagram gevuld is met verontrustende beelden, roept Katja op tot verandering, met als doel een wereld te creëren die mooier, liefdevoller en eerlijker is voor iedereen.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x