Katja Schuurman is klaar met Instagram-regels en gooit haar voorgevel wéér online

Katja Schuurman

Katja Schuurman uit haar verontwaardiging nadat een van haar Instagram-posts werd verwijderd vanwege vermeende schending van de richtlijnen tegen naaktheid. De foto toonde haar zwemmend, zorgvuldig gesneden zodat er geen expliciete delen te zien waren. Ondanks haar inspanningen om binnen de grenzen te blijven, werd de foto toch verwijderd, wat bij Katja tot frustratie leidde.

In haar Instagram Story deelde Katja een screenshot van de melding die ze ontving, waarin stond dat haar content niet aan de richtlijnen voldeed. Ze kon niet begrijpen wat er mis was met de foto, aangezien er geen expliciete inhoud te zien was. Verward en geërgerd deelde ze vervolgens foto’s van mannenborsten, met de vraag of dit wel was toegestaan volgens de regels van Instagram.

De actrice voelde de noodzaak om kritiek te uiten op de dubbele standaard van Instagram, waarbij foto’s van mannenborsten wel worden getolereerd, majar die van vrouwen niet. Katja Schuurman maakte haar ongenoegen duidelijk over de censuur van vrouwelijke lichamen op het platform.

Daarnaast deelde Katja eerder haar gedachten over het tonen van de ‘kwetsbare’ kant op Instagram, waarbij ze pleitte voor authenticiteit en het doorbreken van maskers. Ze betoogde dat het absurd was dat gruwelijke beelden wel worden toegestaan, maar dat het tonen van vrouwelijke borsten wordt gecensureerd. Met haar acties wil Katja een discussie aanwakkeren over gendergelijkheid en vrijheid van expressie op sociale media.

Via: Katja Schuurman

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x