Khalid Kasem legt het werk als presentator bij BNNVARA neer na beschuldiging van omkoping justitie

Khalid Kasem

Khalid Kasem heeft tijdelijk zijn functie als presentator van het programma Khalid & Sophie bij BNNVARA neergelegd, zo bevestigt de omroep na berichtgeving van het AD. De aanleiding hiervoor zijn opnames uit 2019, in handen van de krant, waarin Kasem zou toegeven een ambtenaar te hebben omgekocht tijdens zijn periode als strafrechtadvocaat. Kasem ontkent de beschuldigingen echter.

Opnames gemaakt door Peter R de Vries

De opnames, vermoedelijk gemaakt door Peter R. de Vries, onthullen dat Kasem zou hebben toegegeven een ambtenaar te hebben omgekocht om een cliënt eerder vrij te krijgen. Volgens de berichtgeving zou de cliënt achtduizend euro in contanten hebben betaald om vervroegd vrij te komen. Toen de cliënt vermoedde dat hij was opgelicht, deelde hij de informatie met De Vries.

In een confrontatie tussen De Vries en Kasem, geeft Kasem aan dat hij heeft geprobeerd een openstaande rekening van een cliënt te innen op een ongepaste manier. De Vries benadrukt de ernst van de situatie en besluit samen met Kasem om de kwestie in de doofpot te stoppen.

Khalid Kasem ontkent schuldig te zijn

De Dienst Justitiële Inrichtingen start een onderzoek naar de ambtenaar in kwestie. Kasem blijft echter volhouden dat hij nooit schuldig is geweest aan ambtelijke omkoping. Desondanks heeft hij besloten zijn taken bij BNNVARA voorlopig neer te leggen om de omroep, zijn collega’s en het programma niet te belasten.

BNNVARA laat weten dat ze niet op de hoogte waren van de zaak en benadrukt het belang van integriteit. In afwachting van een grondig onderzoek heeft Kasem, in overleg met BNNVARA, besloten zijn werkzaamheden tijdelijk neer te leggen. De beschuldigingen werpen een schaduw op de integriteit van de omroep en dienen nauwkeurig te worden onderzocht.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
2
0
Laat een reactie achterx
()
x