52-jarige man doodgeslagen nadat hij jongeren aanspreekt op gooien van vuurwerk naar zijn hond

In de nacht van oud op nieuw heeft een verschrikkelijk incident plaatsgevonden in Leek, waarbij een 52-jarige man genaamd Bert Suurd om het leven kwam nadat hij jongeren aansprak op het gooien van vuurwerk naar zijn hond. Het tragische voorval vond plaats rond 2:30 uur op 1 januari in de buurt van zijn woning in het Groningse dorp.

Groepje jongeren gooide vuurwerk naar hond

Bert Suurd, een vrijwilliger en jeugdscheidsrechter bij ijshockeyclub GIJS Groningen, liet zijn hond uit toen hij werd geconfronteerd met een groepje jongeren die vuurwerk naar het dier gooiden. Zodra hij hier iets van zei, escaleerde de situatie en werd hij direct zwaar mishandeld. Ondanks dat hij nog thuis wist te komen, overleed hij aan zijn verwondingen.

De politie bevestigt het incident, waarbij op nieuwjaarsdag een 18-jarige man werd gearresteerd in verband met de dood van Bert Suurd. Verdere aanhoudingen sluit de politie niet uit, aangezien het onderzoek nog in volle gang is en getuigen worden gehoord.

Tragedie

Bij GIJS Groningen reageert voorzitter Jacob van Gelder geschokt op het nieuws. Bert Suurd was een gewaardeerd lid van de club, bekend om zijn inzet voor goed gedrag en als aanspreekpunt bij conflicten. Het verlies wordt omschreven als een ware tragedie. “Hij zou ook komend weekend weer fluiten. We waren altijd hartstikke blij met hem,” aldus Van Gelder.

Het gebeurde in Leek tijdens de jaarwisseling, een periode die helaas gekenmerkt werd door ongelukken en geweld. Bert Suurd, die opkwam voor het welzijn van zijn hond en de normen en waarden binnen zijn gemeenschap, betaalde een hoge prijs voor zijn moedige confrontatie met de jongeren. De politie blijft intensief bezig met het onderzoek naar de toedracht van dit tragische incident.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x