Bizarre video van mogelijke dader slachtpartij Weiteveen duikt op

Weiteveen video

In het Drentse Weiteveen heeft een gewelddadig incident op dinsdagochtend twee levens geëist, mogelijk als gevolg van een langlopend conflict over de verkoop van een woning. De vermoedelijke dader, een 50-jarige man uit Klazienaveen, plaatste een verontrustende video op Facebook waarin hij met een bebloede hand verklaarde iets ernstigs te hebben gedaan na jaren van treiterijen. De aanleiding van het conflict lijkt te liggen in onenigheid over de verkoop van zijn ouderlijk huis een jaar eerder aan een koppel, waarbij een langdurige ruzie ontstond.

Politieonderzoek en mogelijke motieven

De politie Noord-Nederland bevestigt het onderzoek naar de video, waarin de verdachte zichzelf filmt en suggereert dat zijn daad voortkomt uit langdurige intimidatie en bedreigingen jegens zijn gezin. Drie video’s circuleren rond het incident, waaronder beelden van de arrestatie van de verdachte en een emotionele verklaring van zijn partner over het conflict dat draait om de verkoop van het huis. De politie meldt vermoedelijke schietpartijen en meerdere gewonden, waarbij ook een derde zwaargewonde man wordt genoemd.

Achtergrond van het conflict

Uit lokale bronnen blijkt dat het conflict niet alleen betrekking had op de verkoop van het huis, maar ook escaleerde vanwege meningsverschillen over achterstallig onderhoud. De kopers, vermoedelijk een man en vrouw met Poolse roots, eisten actie van de voormalige eigenaar, wat leidde tot pesterijen en intimidatie. De verdachte voelde zich herhaaldelijk bedreigd en had zelfs camerabewaking bij zijn huis geïnstalleerd. Het politieonderzoek is nog in volle gang, met de identiteit van de slachtoffers nog niet bekendgemaakt. De verdachte, die zichzelf beschouwt als de beschermer van zijn gezin, lijkt een complexe achtergrond te hebben die bijdraagt aan het tragische incident in Weiteveen.

Zijn vrouw nam ook een video op:

Beelden van de arrestatie:

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x