Contant geld pinnen gaat nu ook geld kosten: Dit ga je per transactie betalen

Pinnen contant geld

In onze steeds digitalere samenleving zien we een afname van contante betalingen. Slechts twintig procent van alle transacties gebeurt nog met contant geld, blijkt uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland. Supermarkten moedigen het gebruik van zelfscankassa’s aan, waardoor de traditionele rijen bij fysieke medewerkers worden vermeden.

Opnemen van contant geld

Wat velen niet weten, is dat banken flink verdienen aan contante geldopnames. Het storten van geld brengt al kosten met zich mee, maar nu blijken ook de tarieven voor het opnemen van contant geld te stijgen. ABN AMRO rekent bijvoorbeeld €5 per transactie en 0,5% van het opnamebedrag boven €17.500 per jaar. Zelfs studenten worden extra belast vanaf €6.000 per jaar. Bij Rabobank betaal je €0,75 per transactie als je een andere pinautomaat gebruikt dan Geldmaat.

Deze veranderingen hebben grotere gevolgen dan alleen de financiële lasten. Vooral voor mensen die afhankelijk zijn van contant geld kan dit een aanzienlijke impact hebben op hun budget. Het roept vragen op over financiële toegankelijkheid en inclusie. Daarnaast moeten we niet alleen kijken naar het gemak van digitaal betalen, maar ook naar minder zichtbare aspecten zoals privacy en dataveiligheid. Digitale transacties laten een spoor achter, waardoor persoonlijke en financiële informatie kwetsbaar wordt.

Veranderend betaallandschap

Terwijl we afscheid nemen van gratis contant geld, moeten we ons bewust zijn van de financiële en sociale gevolgen. De wereld van betalingen evolueert snel, en het is cruciaal om zowel digitaal als contant slim met geld om te gaan. Laat je niet verrassen door verborgen kosten en blijf alert op privacyaspecten in onze moderne betaalwereld. Hoewel het geluid van rinkelend geld uit onze portemonnee verdwijnt, is het belangrijk ervoor te zorgen dat het niet onopgemerkt uit onze zak glipt!

Via: SGXL

Abonneer
Notify of
guest

2 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
John
John
5 months ago

Waardeloos. Pin kost meer dan contant je weet niet meer wat je uitgeeft veel te makkelijk da pinnen steeds meer schuld

marga
marga
5 months ago

smerige dieven geld jatten van een ander schandalig

0
Laat een reactie achterx
()
x