Dierenrechtenorganisatie PETA wil verbod op hobbelpaarden in draaimolens

Dierenrechtenorganisatie PETA Nederland dringt er bij de Efteling op aan om paarden en andere dieren uit draaimolens te verwijderen, omdat ze stellen dat dit de exploitatie van levende wezens viert. Deze oproep volgt op een eerdere vergelijkbare actie van PETA in de Verenigde Staten, gericht aan de grootste producent van draaimolens daar. Janneke Hogervorst, adviseur bij PETA Nederland, benadrukt dat het niet langer acceptabel is om dieren voor ons vermaak te gebruiken.

Ze wijst erop dat pretparken zoals de Efteling een voorbeeldfunctie hebben en een belangrijke invloed kunnen uitoefenen op anderen. Het verwijderen van dieren uit draaimolens kan volgens haar een belangrijke stap zijn in het bewust maken van de samenleving over dierenwelzijn en het bevorderen van respect voor alle levende wezens.

PETA pleit voor het vervangen van dierenbeelden door alternatieven zoals auto’s, vliegtuigen en fantasierijkere ontwerpen, zoals vallende sterren en regenbogen. Volgens de organisatie is het belangrijk om kinderen te leren respect en compassie te hebben voor alle levende wezens, wat kan bijdragen aan een rechtvaardigere en barmhartigere wereld.

Thumbnail via: Freepik

Abonneer
Notify of
guest

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
Reiny
Reiny
4 months ago

Waar gaat het heen met sommige idioten??

0
Laat een reactie achterx
()
x