Dronken vent rijdt op Tweede Kerstdag met zijn auto naar binnen bij het entreegebouw van de Efteling

Efteling

Op de drukke Tweede Kerstdag heeft een dronken man voor opschudding gezorgd bij de entree van de Efteling. De bestuurder slaagde erin met zijn auto het entreegebouw, het Huis van de Vijf Zintuigen, te bereiken en reed vervolgens in de richting van de kaartcontrole.

Geen kwade bedoelingen

Een woordvoerster benadrukte dat de man geen kwade bedoelingen had en slechts onder invloed verkeerde. Ondanks de aanwezigheid van zware plantenbakken voor de entreepoort, bedoeld om auto’s bij bezoekers te weren uit angst voor aanslagen, wist de dronken bestuurder toch dicht bij de ingang te komen. De beveiliging van de Efteling schakelde de politie in, die de man later kon aanhouden.

Efteling wil dit soort incidenten juist voorkomen

Voor de entreepoort van de Efteling staan zware plantenbakken als beveiligingsmaatregel om te voorkomen dat auto’s te dicht bij de bezoekers kunnen komen. Deze maatregel is genomen vanwege de angst voor mogelijke aanslagen. Desondanks slaagde de dronken bestuurder erin het gebied te betreden, zij het met blikschade aan zijn Ford.

Hoewel de situatie voor opschudding zorgde en de politie moest ingrijpen, benadrukte een omstander dat de man geen kwaad in de zin had. Het incident benadrukt echter de uitdagingen waarmee attractieparken worden geconfronteerd bij het handhaven van veiligheidsmaatregelen, zelfs op feestdagen met grote drukte.

Via: Looopings

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x