HEMA diep door het stof na folder met baby en seksspeeltje: ‘Wat een zieke combinatie!’

HEMA folder

HEMA heeft zijn babymagazine teruggetrokken uit de winkels na ophef over de tekst op de voorpagina. De uitdrukking ‘alles voor jou en je baby’, gevolgd door ‘van speen tot seksspeeltje’, veroorzaakte verontwaardiging op sociale media, waar mensen de tekst als ongepast bestempelden. HEMA verontschuldigt zich voor wat het noemt een “onhandige formulering”.

De ophef op sociale media liet zien dat sommige mensen de associatie tussen baby’s en seksspeeltjes als ongepast beschouwen. Een woordvoerster van HEMA legt uit dat het magazine bedoeld was om ouders eraan te herinneren ook aan zichzelf te denken, maar dat de formulering verkeerd begrepen werd.

Het bedrijf heeft het magazine uit de winkels gehaald en de voorpagina van de website verwijderd. Het biedt excuses aan voor het misverstand en benadrukt dat het nooit de bedoeling was om een directe link tussen baby’s en seksspeeltjes te leggen.

HEMA folder
De bewuste HEMA folder

Abonneer
Notify of
guest

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
trackback

[…] de ene helft van Nederland deze week zich bezighoudt met de nieuwste HEMA-folder, bereidt de andere helft zich voor op een wintersportvakantie. Echter, steeds meer […]

0
Laat een reactie achterx
()
x