Kinderen gooien met 5 weken oud kitten op Zeeuws strand en dompelen het dier onder in zeewater

Kitten strand Zeeland

Je leest wel eens verhalen waar je bloed van gaat koken. Van die verhalen waar je zelf het liefst bij was geweest om het een en ander uit te kunnen richten. Nou, dan had je gisteren op het strand van Vlissingen moeten zijn. Volgens Dierenwelzijn Zeeland was daar een groep Franse toeristen (kinderen) aan het overgooien met een kitten van zo’n 5 weken oud. Daarnaast zouden ze het arme diertje meerdere malen ondergedompeld zijn in zee zo laat de stichting weten in een bericht op Facebook.

Ooggetuige Patricia van Vredegem-Castelein vertelt aan Hart van Nederland dat ze geprobeerd heeft om het diertje uit handen van de Franse kinderen te houden maar dat de ouders de kitten weer terugpakte. Een andere ooggetuige laat weten: “Het was zo zielig, ik kon mijn ogen niet geloven. De kitten was zo klein, het leek wel een knuffel. Ook in de zee, toen kwamen er golven en ging hij kopje onder. De kinderen vonden het heel leuk en grappig”, vertelt ze.

Stichting Dierenwelzijn Zeeland heeft de kitten meegenomen en laten nakijken door een dierenarts. Het beestje vertoonde uitputtingsverschijnselen en moet nu vooral rust hebben, zo laat de politie weten. De groep toeristen, tevens de eigenaren van het beestje krijgt een proces verbaal aan hun broek. De eigenaren krijgen de kat niet meer terug.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x