Klimaatgekkies flikkeren soep over de Mona Lisa in het Louvre

In een opmerkelijke daad van protest hebben klimaatactivisten het Louvre in Parijs betreden en soep naar de beroemde Mona Lisa gegooid. Deze gebeurtenis veroorzaakte opschudding in het museum, dat normaal gesproken een oase van rust en contemplatie is voor kunstliefhebbers over de hele wereld.

Protestactie richt zich op voedselsysteem en duurzaamheid

De activisten, die pleiten voor “gezond en duurzaam eten”, gebruikten het iconische schilderij als podium om aandacht te vragen voor hun zaak. Met een gewaagde manoeuvre slaagden ze erin om soep over het schilderij te gooien, hoewel het gelukkig beschermd was door een laag glas en geen permanente schade opliep. Na deze daad klommen de activisten over de balustrade en riepen protestleuzen naast de Mona Lisa, waarbij ze aandrongen op verandering in het landbouwsysteem en duurzamere voedselpraktijken.

Reactie van de autoriteiten en gevolgen voor Mona Lisa

De aanval op een van ’s werelds meest waardevolle kunstwerken veroorzaakte onmiddellijk tumult in het museum. Bezoekers werden geëvacueerd uit de zaal en de ruimte werd grondig gereinigd. Ondanks de korte verstoring van de vrede in het Louvre, benadrukt deze gebeurtenis de vastberadenheid van activisten om de aandacht te vestigen op kwesties van voedselzekerheid, duurzaamheid en milieubewustzijn, zelfs op plaatsen die als heilig worden beschouwd voor kunst en cultuur.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x