Pakketbezorger in Almere gooit zak hondenvoer (15 kilo) over schutting, konijn Okkie dood

Konijn Okkie pakketbezorger Almere

Het komt steeds vaker voor dat bezorgers de pakketjes die ze moeten bezorgen zomaar over de schutting gooien als jij niet thuis bent. Kan soms best handig zijn maar in sommige gevallen pakt dat niet heel erg lekker uit. Dat werd pijnlijk duidelijk toen Roeland uit Almere zijn konijn Okkie halfdood aantrof in de tuin.

Wat bleek nou? De bezorger van dienst had een pakket hondenvoer van zo’n 15 kilo blind over de schutting gegooid. Precies op de plek waar konijn Okkie net aan het rondhuppelen was. Op camerabeelden van de buurman is te zien dat de bezorger zo’n 30 minuten na zijn roekeloze actie weer terugkomt bij het huis en het pakketje van Okkie afhaalt en bui de pui neerlegt. Waarschijnlijk omdat hij al vermoedde dat het pakketje iets geraakt moest hebben dat op dat moment nog levend was.

Bij thuiskomst zagen de bewoners Okkie nog strompelen. “Hij sleepte zichzelf naar binnen en liet alles lopen”, vertellen ze tegenover Omroep Flevoland. Uit foto’s die bij de dierenarts gemaakt werden bleek dat het bekken van het arme dier gebroken was en dat dat moest zijn gebeurd door een stomp voorwerp. Een specialistische dierenarts besluit vervolgens dat het beter is om Okkie in te laten slapen.

PostNL heeft na een melding uiteindelijk de kosten voor de dierenarts vergoed en een manager heeft zijn excuses uitgesproken. “Er ligt natuurlijk veel druk op die gasten. Maar doe dan ten minste een briefje in de bus dat er iets mis is gegaan”, aldus Roeland.

Thumbnail via Hart van Nederland en Freepik

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x