Politieagent rijdt 12-jarig jochie bewust van fatbike in Enschede: ‘Wat doe jij broer?’

Enschede politie fatbike

De politie in Enschede voert momenteel een onderzoek uit naar een incident waarbij een surveillancewagen betrokken was bij een aanrijding met een 12-jarige fatbiker. Het voorval vond plaats in de wijk Wesselerbrink, waar de fatbiker op hoge snelheid door de straten reed en een politievoertuig tegemoet kwam. Op beeldmateriaal, vastgelegd door een camera op de fatbike, is te zien hoe de politiewagen de fatbiker klem probeerde te rijden, wat resulteerde in een botsing en de val van het slachtoffer. Geluiden van de jongen die huilt na de val zijn te horen terwijl het beeld enige tijd op zwart gaat. Het incident heeft zich verspreid via sociale media, waar de video circuleert.

Doelbewuste actie politie leidt tot ophef

Dinsdagmiddag heeft de politie van Enschede een inschattingsfout gemaakt tijdens een poging om een 12-jarige jongen op een fatbike tot stoppen te dwingen vanwege zijn opvallende rijgedrag. De jongen negeerde een bevel tot staandehouding, wat resulteerde in een doelbewuste actie van de politie om hem van zijn fiets te rijden. De fatbiker had een camera op zijn stuur gemonteerd, waardoor de confrontatie met de politie werd vastgelegd en verspreid op het internet. Op de beelden is te zien hoe de politieauto vanaf de rechter weghelft naar links stuurt om de jongen te blokkeren, waarna een botsing onvermijdelijk was. De video verspreidde zich snel online, wat leidde tot maatschappelijke ophef en zelfs oproepen om persoonsgegevens van de betrokken agenten te delen, wat door de politie als strafbaar werd bestempeld.

Toelichting politie

De politie van Enschede reageerde ’s avonds op de gebeurtenissen, waarbij ze waarschuwden tegen het verzamelen of delen van persoonsgegevens van anderen, wat strafbaar is volgens de wet. Ze gaven ook een toelichting op het incident, waarin ze benadrukten dat het gefilmde fragment slechts een deel van de volledige situatie betrof. Volgens de politie waren ze in de wijk Het Bijvank vanwege meldingen van overlast, waaronder vuurwerk. Bij aankomst zagen ze de jongen met opvallend rijgedrag op de fatbike, die vervolgens een bevel tot stoppen negeerde en weg reed. De agenten probeerden hem later alsnog tot stoppen te dwingen door de weg te blokkeren, wat resulteerde in de aanrijding. Na het incident is er op het politiebureau met de jongen gesproken en zijn zijn ouders geïnformeerd. De fatbike werd in beslag genomen voor verder onderzoek, terwijl de jongen slechts lichte schaafwonden overhield aan het voorval.

Abonneer
Notify of
guest

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
trackback

[…] ga je gegarandeerd verliezen, zoals recentelijk werd bewezen toen een 12-jarige jongen in Enschede werd omvergereden door een politieauto na een weigering om te […]

0
Laat een reactie achterx
()
x