PowNed gaat verhaal halen: Marokkaans gezin weggevlucht uit Urk na gewelddadige intimidatie

Een Nederlands-Marokkaans gezin heeft recentelijk hun toevlucht moeten zoeken buiten Urk vanwege herhaaldelijke bedreigingen en intimidaties. PowNed-verslaggever Aryan Parsa besloot ter plaatse de situatie te onderzoeken, maar werd niet bepaald hartelijk ontvangen.

Gewelddadige incidenten dwingen gezin tot vlucht

Het gezin, bestaande uit vader, moeder, drie minderjarige kinderen en een 82-jarige oma, heeft ernstige bedreigingen en intimidaties moeten doorstaan. Onbekenden hebben tweemaal stenen door hun raam gegooid en vuurwerk in hun tuin afgestoken. Midden in de nacht werd er bij hen aangebeld en op de ramen geklopt, zo meldt De Stentor. De advocaat van het gezin benadrukt dat de gezinsleden nu gedwongen zijn om op verschillende adressen in het land te wonen, met de 82-jarige oma die zelfs op een bank slaapt vanwege een gebrek aan geschikte huisvesting.

De vader van het gezin vernam dat er een prijs op het hoofd van zijn minderjarige zoon was gezet, onder het mom van een ‘lesje leren’. De zoon was eerder kortstondig verdacht van het verbranden van Israëlische vlaggen in oktober, maar deze beschuldigingen zijn inmiddels komen te vervallen. De advocaat bekritiseert de late bekendmaking door de politie van de seponering van de zaak en wijst erop dat gedurende deze periode het gezin het doelwit werd van gewelddadige intimidaties.

PowNed op bezoek in Urk

PowNed-verslaggever Aryan Parsa besloot de situatie ter plaatse te onderzoeken, maar zijn aanwezigheid werd niet bepaald met open armen ontvangen. De omstandigheden waren allesbehalve hartelijk. Ondanks zijn inspanningen om de feiten te achterhalen, bleef de ontvangst koel. Parsa zag zich geconfronteerd met een weinig gastvrije sfeer tijdens zijn poging om de situatie te doorgronden. Het bleek een uitdaging om informatie te verkrijgen in deze weinig toeschietelijke omgeving.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x