Pro-Palestina-demonstratie Amsterdam verstoord wanneer ineens drie reclamevliegtuigjes overvliegen

het lijkt wel of je tegenwoordig hoe dan ook partij moet kiezen. Of je bent voor Israël of je bent voor de Palestijnen. Wij moeten eerlijk zijn en hebben eigenlijk gewoon te weinig kaas gegeten van die hele geschiedenis om te kunnen oordelen. Toch waren er op de Dam in Amsterdam vandaag zo’n 10.000 mensen bijeen tijdens een zogenoemde pro-Palestina-demonstratie.

Deze mensen werden onaangenaam verrast toen er tijdens de demonstratie ineens drie reclamevliegtuigjes overvlogen. Op de beelden is niet direct duidelijk wat er op de spandoeken stond maar een klein beetje inzoomen helpt gelukkig enorm. Te lezen was: ’Love Humus, not Hamas’, ’Make Falafel, not War’ en ’Shalom Salaam’.

De initiatiefnemers hiervan zijn volgens De Telegraaf een groep ‘Joodse jongemannen’ die liever anoniem willen blijven. Hun woordvoerder, Channa-Claire Judell, geeft aan dat de actie bedoeld is om een beetje luchtigheid te geven. “Zij leggen er ook de nadruk op dat Hamas hier het probleem is, niet het hele Palestijnse volk.”

Voor iedereen die net als ons toe is aan een leesbril hebben we hieronder nog een screenshot waarop beide teksten duidelijk leesbaar zijn.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x