School in Nijmegen verbiedt ook niet-Islamitische leerlingen om te eten en drinken tijdens Ramadan

Meeuwse Acker, een school in Nijmegen, staat op het punt een primeur te beleven door op 28 maart een schoolreisje naar de Efteling te organiseren voor eindexamenklassen. Echter, deze excursie valt samen met de ramadan-periode, wat de school heeft doen besluiten dat alle leerlingen tijdens de busreis niet mogen eten of drinken.

De keuze van Meeuwse Acker om tijdens het schoolreisje naar de Efteling alle leerlingen te verplichten om te vasten, heeft in Nijmegen voor de nodige ophef gezorgd. De school heeft ouders hierover geïnformeerd via een brief, maar deze brief is gelekt naar GeenStijl en heeft zo de aandacht getrokken op sociale media.

Ophef in Nijmegen draait niet om racistische stereotypen in attracties of overvolle wachtrijen, maar om de busrit naar de Efteling voor de examenklassen van het Mondial College, gevestigd op de locatie Meeuwse Acker. Tijdens de reis op de dag van de ramadan is het alle leerlingen verboden om in de bus te eten of te drinken, wat heeft geleid tot discussie en bezorgdheid onder ouders en leerlingen.

Abonneer
Notify of
guest

1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
Kaas Kop
Kaas Kop
4 months ago

Ongelofelijk, ik had mijn direct van die linkse tyfus school afgehaald, vuile smeriger NSB’ers

0
Laat een reactie achterx
()
x