Student Max uit Delft springt in ijskoud water om vrouw uit zinkende auto te redden

Max Delft

In een opmerkelijke heldendaad redde de 23-jarige student Max uit Delft gistermiddag een vrouw uit een te water geraakte auto. Het ongeluk vond plaats in het centrum van de stad, waar de automobiliste door gladheid van de weg raakte en haar voertuig ondersteboven in de gracht belandde.

Geen moment geaarzeld

Max, die het ongeluk vanuit zijn studentenhuis op de eerste verdieping zag gebeuren, aarzelde geen moment en sprong in het ijskoude water om de vrouw te redden. De politie prees zijn onmiddellijke en moedige actie, waarbij hij met behulp van een toegeworpen hamer het autoraam insloeg en de vrouw bevrijdde. Omstanders hielpen beiden uit het water, en ze werden in een nabijgelegen woning opgevangen. Gelukkig kwam de vrouw met de schrik vrij na controle door ambulancepersoneel.

Max, een student Civiele Techniek, werd beloond voor zijn heldhaftige optreden en ontving een taart van burgemeester Marja van Bijsterveldt. De beelden van zijn reddingsactie zijn viraal gegaan.

‘Max is een typische held’

In het studentenhuis Garoshuis, waar Max woont met vijftien huisgenoten, wordt de 22-jarige student beschreven als een typische held. Sportief en met een goede conditie, zit Max op rugby en staat bekend om zijn doortastendheid. Zijn huisgenoten, die zich voorbereidden op saaie tentamens, werden verrast door Max’ onverwachte heldendaad.

Hoewel Max zelf liever niet praat over zijn actie, heeft de aandacht voor zijn heldenmoed het studentenhuis in rep en roer gezet. De gebeurtenis was zelfs nieuws op het NOS Journaal, waardoor de jongens nu weinig tijd hebben om te studeren. De bescheiden Max lijkt echter niet onder de indruk van alle aandacht, terwijl zijn huisgenoten genieten van hun onverwachte moment in de schijnwerpers.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x