Twee groepen Eritreeërs zorgden gisteravond voor grote rellen en gewonde agenten in Den Haag

Eritreeërs

Rond zalencentrum Opera in Den Haag braken gisteravond rellen uit, waarbij pro- en antiregeringsgezinde Eritreeërs elkaar tegenkwamen. De confrontatie begon tijdens een bijeenkomst van een regeringsgezinde groep Eritreeërs in het zalencentrum, waarop tegenstanders met honkbalknuppels en andere wapens de confrontatie aangingen. Dit resulteerde in een gewelddadige confrontatie waarbij stenen werden gegooid, politieauto’s in brand werden gestoken en straatmeubilair werd vernield. De mobiele eenheid greep massaal in om de orde te herstellen.

Bij de ongeregeldheden raakten meerdere agenten gewond, wat door bestuurslid Ramon Meijerink van politievakbond ACP als “volstrekt onacceptabel” werd bestempeld. Hoewel de relschoppers inmiddels weg zijn bij het zalencentrum, blijft de omgeving onrustig. Burgemeester Van Zanen gaf toestemming voor het gebruik van traangas en kondigde een noodbevel af.

Volgens de gemeente Den Haag waren de bijeenkomsten van Eritreeërs altijd al een punt van verhoogde alertheid. Zelfs voorafgaand aan het incident waren er al politie en ME aanwezig. De eigenaar van het zalencentrum meldde dat het nieuwjaarsfeest rustig begon maar escaleerde toen een groeiende groep Eritreeërs zich verzamelde buiten het gebouw.

De brandweer kon pas na 20.15 uur bij de brandhaarden komen vanwege de aanhoudende rellen. Burgemeester Van Zanen gaf een noodbevel uit voor de omgeving en een grootschalige politiemacht werd ingezet om de situatie onder controle te krijgen. Tot laat in de avond werden bezoekers van het zalencentrum onder politiebegeleiding geëvacueerd. Het zalencentrum zelf liep zware schade op tijdens de rellen.

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x