Wat zien we daar nou tevoorschijn komen onder een dekentje in de metro van New York?

Ratten hebben over het algemeen geen goede reputatie. Begrijpelijk, gezien hun neiging om op plekken te verschijnen waar de vervuiling hoogtij viert. Deze knaagdieren hebben geen reputatie van zuiverheid en worden vaak met afkeer bekeken. De vraag blijft echter wie de hoofdverantwoordelijke is voor de vervuiling waarin ze gedijen. Ondanks alles lijken de ratten hun dankbaarheid te tonen aan de mensheid voor hun onbedoelde gastvrijheid.

Rattenprobleem in New Yorkse metro

Het rattenprobleem is geen nieuw fenomeen in New York; het is eerder een langdurige zorg. Sommige bewoners gaan zelfs zo ver dat ze met hun honden afspreken om samen de strijd aan te gaan tegen deze knaagdieren tijdens hun dagelijkse wandelingen. De strategie lijkt te zijn om de honden op ratten te laten jagen. Opmerkelijk genoeg wijkt de situatie in de onderstaande video volledig af van deze gangbare praktijk. Hier rust een zwerver vredig uit op een verlaten metrostation, maar hij is niet alleen onder zijn dekentje.

In de video wordt een onverwachte harmonie vastgelegd tussen de dakloze man en zijn onconventionele metgezellen. De ratten lijken de zwerver te beschouwen als een deel van hun omgeving, en hij lijkt zich op zijn beurt comfortabel te voelen te midden van deze pluizige metgezellen. Het schouwspel werpt een uniek licht op de relatie tussen mens en dier, waarbij de grenzen tussen wildernis en stedelijke omgeving vervagen.

Ongedierte?

Hoewel velen hun wenkbrauwen zullen fronsen bij het idee van delen van een metrostation met ratten, roept de video vragen op over mededogen en acceptatie. Het roept de vraag op of deze kleine wezens, die vaak worden beschouwd als ongedierte, een soort van connectie kunnen aangaan met de mensheid, zelfs in de meest ongewone omstandigheden.

@six4bk718 #NYC #MTA #nyctransit #subway #fypシ #foryou ♬ original sound – heathcliff Beavenhausen

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x