Bizar incident op Schiphol: ‘Persoon springt in draaiende vliegtuigmotor KLM’ en overlijdt

Op Schiphol heeft een tragisch incident plaatsgevonden waarbij een persoon in de motor van een KLM Cityhopper-vliegtuig terechtkwam en overleed. Het ongeluk gebeurde tijdens het boarden van vlucht KL1342 naar Billund. Er is nog geen duidelijkheid over de identiteit van het slachtoffer en of het om een passagier of een medewerker gaat. Volgens luchtvaartjournalist Menno Swart zou de persoon zelfs gesprongen zijn.

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn ter plaatse om de toedracht van het incident te onderzoeken. Drie onderzoekers van de Onderzoeksraad zijn onderweg naar Schiphol. Het betreft een vliegtuig van de Braziliaanse fabrikant Embraer, dat tussen de 88 en 132 passagiers kan vervoeren. Het vliegtuig stond klaar voor vertrek toen het ongeluk gebeurde, wat erop wijst dat de motor draaide tijdens de pushback-fase.

Schiphol heeft in een reactie laten weten dat hun gedachten uitgaan naar de nabestaanden en de betrokkenen. De luchthaven heeft maatregelen genomen om de passagiers en medewerkers die getuige waren van het incident bij te staan. Ondanks het tragische voorval, hebben de vliegbewegingen van en naar de luchthaven geen vertraging opgelopen, aldus een woordvoerder van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL).

Abonneer
Notify of
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
Laat alle reacties zien
0
Laat een reactie achterx
()
x